Okresní kolo Plamen Zliv

V sobotu 26. května proběhlo okresní kolo hry Plamen ve Zlivi. V letošním roce nás reprezentovalo jedno družstvo starších a dvě družstva mladších žáků.

Bohužel nám ráno už poněkolikáté nepřijel autobus od společnosti Bus4U (skončili jsme s nimi následně spolupráci), proto jsme museli požádat rodiče, jestli by tam děti neodvezli. Pro většinu rodičů to nebyl problém a nejen, že děti dovezli až do Zlivi, ale i pro ně odpoledne přijeli.

Okresního kola ve Zlivi se účastníme už mnoho let a pokaždé je krásné počasí. Jinak tomu nebylo ani letos. Ráno bylo zataženo, ale během dopoledne se mraky roztrhaly a po obědě bylo příjemných 25 stupňů.

Chvíli po nástupu jsme začali běhat. Starší žáci začínali na braňáku a mladší začali štafetou CTIF a Požárními dvojicemi. Štafeta CTIF se běžela na ovále, kde se ukázaly naše nedostatky v předávkách. Družstvo Lišov 3 dokončilo v čase 107,86 sekund a stačilo to na 3. místo. Lišovská čtyřka překvapila a s časem 109,41 sekund se zařadila na 4. místo. Družstvo starších dokončilo s časem 84,65 a umístili se na 4. místě.

Štafeta požárních dvojic se nám podařila zaběhnout bez trestných. Lišovská trojka zaběhla čas 84,10 sekund, což stačilo na 10. místo, a naše čtyřka dokončila s časem 70,41, který stačil na 3. místo. Starší žáci zaběhli čas 63,25 a umístilo se na sedmém místě.

Závod požárnické všestrannosti neboli braňák se běžel na stejné trati jako každý rok. Družstvo Lišov 3 se umístilo na 14. místě a lišovská čtyřka na 6. místě. Družstvo starších žáků skončilo na 3. místě.

Štafeta 4x60 metrů se běžela také na oválu, kde se opět ukázaly nedostatky v předávkách. Lišovská trojka zaběhla čas 63,75 což stačilo na 9. místo. Čtyřka dokončila s časem 58,40 a bylo z toho 7. místo. Starší žáci zaběhli čas 47,44 a umístili se na 6. místě.

Starší žáci běhají na rozdíl od mladších i Požární útok CTIF. Tato disciplína se běhá jen na postupových soutěžích, a proto se jí nevěnujeme celoročně. Přesto naši starší zaběhli čas 94,03 a umístili se na třetím místě.

Na závěr se běhala královská disciplína požární útok, kategorie mladší na stříkačku značky TOHATSU a starší na okresní stříkačky PPS 12. TOHATSU pro mě byla velká výzva, protože jsem na ní běžel poprvé. Družstvu Lišov 3 štěstí nepřálo a s časem 28,21 se umístili na 12. místě. Lišovská čtyřka zaběhla svůj historicky nejlepší útok a čas 19:63 stačil na 6. místo. Starší žáci dokončili útok v čase 20,44 sekund, což stačilo jen na páté místo.

Po tradičním dlouhém čekání na sečtení výsledků jsme byli všichni mile překvapení. Starší žáci skončili na krásném 3. místě, družstvo mladších žáků lišovské „trojky“ se umístila na 10. místě. Největším překvapením bylo celkové 4. místo družstva Lišov 4.