Dvojboj Lišov

Za krásného slunného počasí proběhla v sobotu 20. července 2019 v Lišově dětská soutěž Českobudějovický dvojboj. Děti soutěžily v požárním útoku a štafetě 4x60 metrů na nové tartanovém oválu sportovního areálu.

Na soutěž přijely týmy následujících sborů: Adamov, Dolní Bukovsko, Drahotěšice, Kostelec, Miletín, Nové Homole, Olešník, Srubec, Staré Hodějovice, Strážkovice, Zliv a ZOO. K tomu se přidala dvě družstva starších a dvě mladších od nás z Lišova. A začal boj.

Na tartanu začali starší žáci, celkem běželo 14 týmů, většina po dvou štafetách. Nejlepšího výsledku dosáhlo družstvo z Dolního Bukovska s časem 44,22 vteřin, náš Lišov II byl třetí s časem 46,02. V požárním útoku naopak kralovalo naše domácí družstvo Lišov II s časem 17,02. Tím si zajistilo celkové první místo a pohár pro starší žáky zůstal doma.

Na naši soutěž dorazilo jedno družstvo přípravky z Miletína, tam se věnují těm úplně nejmenším hasičům už řadu let. Po nich odstartovaly požární útoky mladších. A zde se předvedlo domácí družstvo Lišov IV s časem 17,43, druhý byl Srubec. Ve štafetách 4x60 m si to tato dvě družstva prohodila, vyhrál Srubec, naši byli druzí. Jelikož je ale požární útok královská disciplína, vyhráli naši a i druhý pohár zůstal doma. Jsou to šikulíci.

Máme radost, že se soutěž povedla. Loni jsme ji museli zrušit, protože areál byl v přestavbě a my neměli kde udělat štafety, ale letos už bylo vše hotové. Tartanová dráha je skvělá, čemuž odpovídaly i dosažené časy. Další etapou by měla být stavba nové budovy pro náš sbor, kde by mělo být zázemí, WC, garáž apod. Ale příští rok to ještě nejspíš hotové nebude, uvidíme.

Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se zase na další ročník.