Výroční valná hromada SDH Lišov

Ve zbrusu novém kulturním domě v Lišově proběhla v sobotu 8. prosince 2018 výroční valná hromada SDH Lišov. Sešli jsme se zde v hojném počtu cca 80 členů a hostů. Za okresní sdružení v Českých Budějovicích k nám přijel Jiří Červák, nechyběl ani starosta města Lišov Bc. Jiří Švec a místostarosta Ing. Otakar Chlouba. Přijeli i zástupci spřátelených sborů Miletín, Štěpánovice a Vlkovice.

Valnou hromadu zahájeli velitel SDH Lišov Pepík Mošner po 18.00 hodině vzpomínkou na zesnulého člena Josefa Urbana. Dalším bodem bylo doplnění výboru o novou členku Jíťu Matoušovou zodpovědnou místo zesnulého Honzy Strnada za kulturu našeho sboru. Nutno podotknout, že právě okolo naší schůze už všechno zařizovala ona a je neuvěřitelně šikovná.

Poté následovala zpráva starosty SDH Lišov Jaroslava Peška, zpráva pokladní, revizní rady a velitele jednotky Václava Irmiše. Venca pak předal slovo Mírovi ml. a ten seznámil přítomné s nejzajímavějšími zásahy letošního roku, přičemž k tomu Dorďa pouštěl na plátno pár fotek. Na závěr jeho řeči povstali všichni členové jednotky a velkému Dorkovi byl za potlesku předán dar, na který se složili všichni členové jednotky - novou hasičskou zásahovou helmu Dräger HPS 7000. K tomu ještě dostal fotoknihu z tohoto hektického roku, kdy Dorek zařizoval zároveň rekonstrukci hasičské zbrojnice, našeho sportovního areálu i nový zásahový automobil VW Crafter. A aby toho na něj nebylo málo, tak hned poté měl on sám rozsáhlou zprávu o sportovní činnosti. Dorďa ji pak na plátně doplnil o zajímavá videa a fotky ze soutěží. Samostatně se pak představilo nové družstvo žen "Dračice". Jako poslední ze zpráv funkcionářů výboru vystoupil Milan o činnosti našich mladých hasičů, jak sportovních úspěchů, tak mimosoutěžní činnosti jako zimní tábor, splutí Sázavy, tábora i výletu. Pár zpráv bylo vydáno rovnou i v časopise, který již každoročně připravují Míra s Honzou a já se rozhodl je na náš web postupně dát. 

Následovala tzv. kulturní vložka, kterou tentokrát zařizovalo Dáši družstvo starších žáků. Připravili si pro nás krátkou scénku se sportovně pracovním vtipem. Velkou část programu zabralo předávání různých medailí a ocenění ke 100 letům Československa. Nejvýznamnější ocenění si odnesl Venca a to Řád sv. Floriána. Poté se u mikrofonu střídali hosté vč. starosty a místostarosty města. Také já jsem se přidal do diskuze a jako správce webu jsem si na sebe ušil bič s tím, že jsem oznámil spuštění nového webu na Vánoce ráno a slíbil každé úterý nový článek. A pak už následovalo pouze odsouhlasení stanov, výroční zprávy a plánu práce na příští rok. 

K večeři se servírovala klasická táborská bašta a na pódiu se připravovala muzika. Poté začala zábava a zbrusu nový bar byl obležen až do nočních hodin. Musím uznat, že po těch létech strávených v různých prostorách jako byla restaurace na Obci, u Mrkáčka a pak u České koruny měla schůze v kulturním domě opravdu krásnou atmosféru, všichni se vešli do jednoho prostoru, nikdo se nemačkal, všichni dobře slyšeli a viděli na plátno. Shodli jsme se, že schůze se moc povedla. 

Podobné články:

Filtrovat podle štítků: