Když předělat, tak z gruntu

Vítejte na zbrusu nových webových stránkách našeho Sboru dobrovolných hasičů v Lišově. Spustili jsme je na Štědrý den ráno jako takový malý vánoční dárek. A věřím, že se Vám budou líbit.

Webové stránky každé organizace či spolku jsou jako výkladní skříň a slouží nejen samotným členům, ale i široké veřejnosti, a proto by měly být na úrovni. A náš sbor má jako webmastera jednoho extrémně šikovného člena, který se této problematice věnuje na opravdu špičkové úrovni a tím je David. Když jsem mu na loňské výroční schůzi říkal, že je třeba něco na stránkách opravit, řekl mi, že už připravuje stránky nové a všechno se bude zobrazovat správně. To jsem ještě netušil, co mě čeká.

Změna se totiž vůbec netýkala pouze vzhledu stránek, jak byste si mohli myslet. Ty stránky jsou úplně nové. Ze starých textů či fotek nebylo převedeno vůbec nic a do posledního písmenka se musí všechno přepsat. To samé se týká té obrovské spousty fotek, co tu byla v minulosti nahrána. Nebudu lhát, to se nedalo vůbec zvládnout, a tak jsem to udělal jinak. 

  • Dnes tu najdete pouze pár článků. Jejich počet se bude postupně rozrůstat.
  • Je zrušena fotogalerie jako taková, protože ke všem fotkám se bude muset dopsat alespoň kraťoučký text a založit samostatný článek.
  • Důležitou změnou je mnohem lepší zobrazování fotek v co největším náhledu.
  • Filtrování článků můžete provádět pomocí štítků po pravé straně.
  • Vše je přizpůsobeno mobilním telefonům tak, aby prohlížení bylo co nejsnazší a vyhovovalo nejnovějším standardům.

Když jsem si na letošní výroční schůzi bral mikrofon do ruky, věděl jsem, že si na sebe pletu bič. Ale udělal jsem to rád. Každé úterý ráno byste zde měli najít minimálně jeden nový článek - ať už ze současnosti, tak z historie. Jelikož hodně fotím, mám v počítači přes 40.000 hasičských fotek od roku 1994. Některé z nich přitom na našem původním webu nikdy nebyly (viz. ochutnávka dole). A když ano, tak si je alespoň každý připomene. 

Chtěl bych tedy touto formou Davidovi poděkovat za hodiny dobrovolné práce, které nad tím strávil. I když už několik let nebydlí v Lišově, často sem jezdí a podporuje nás i tím, že je vše zdarma uloženo na jeho serveru. A jsem přesvědčený, že tenhle web bude opravdu hvězdnou výkladní skříní, jakou nemá žádná podobná organizace široko daleko. I když stejně základem je hlavně úžasná parta lidí, která tento sbor tvoří. Bez ní by to totiž nešlo.

A tak Vám přeji, ať se dnešní vánoční den povede, vše proběhne v klidu a pohodě a do Nového roku hlavně hodně zdraví a životního elánu. Tomáš

P.S. Zítra je úterý - a tak Vás čekají fotky z letošního Pekla v hasičárně.

Podobné články:

Filtrovat podle štítků: