Požár dodávky Zvíkov

V úterý 21. července byl naší jednotce vyhlášen poplach k požáru dodávky v zemědělském areálu ve Zvíkově. Na místo vyjely během pár minut obě hlavní cisterny MAN a TATRA 815-7.

Ještě před naším příjezdem skvěle zasahovala místní jednotka SDH Zvíkov, natáhli dlouhé vedení hadic z místního zdroje. Bohužel tlak v hadicích byl tak malý, že než dotlačil vodu k proudnici, už jsme byli na místě a na "jedničce" zasahující Fanďák nedal pak už nikomu šanci. Přesto jsme se všichni shodli, že kluci ze Zvíkova zaslouží respekt, takhle to všude nefunguje.

Dodávka hořela nejvíce na motorové části. Požár byl v plném rozsahu, nebylo co zachraňovat. Zásah byl vedený v dýchacích přístrojích vysokotlakým proudem a druhým "C" proudem pro obranu vedle stojící zemědělské haly. Průzkumem bylo zjištěno, že je hala naštěstí prázdná, oplechování bylo navíc docela v pořádku, takže se plameny dovnitř nedostaly. Během pár minut byl požár plně uhašen.

Na místo přijela po lokalizaci s jedním vozem i jednotka HZS ČB, jelikož byl požár už v té době téměř dohašen, dlouho se nezdržela a vrátila se na základnu. 

Díky moc za zaslané fotky někomu ze zvíkovských občanů, jsou použité hned na začátku fotogalerie, je na nich dobře vidět rozsah požáru. Zbytek fotek už je od nás.

Velitel zásahu: Míra

Osádka MAN:​ Strny, Fanďák, Plešoun, Šusťa, Siky 

Osádka TATRA 815-7:​ Mates, Venca H., Tomáš